برندینگ یعنی مدیریت احساس و ادراک مخاطب از ما
برای درک مفهوم برندینگ | Branding باید سراغ تجربهی مشتری برویم. در درس برند چیست بیان کردیم که برند در ذهن و قلب یا همان احساس و منطق مخاطب جای دارد. این احساس و منطق را تجربهی مخاطب از برند شکل میدهد. تجربهی ما از دنیا چگونه شکل میگیرد؟
خاطرتان هست گفتیم هرکدام تصویری از یک برند داریم این تصویر حاصل همان تجربهی ما از یک برند است؛ یعنی ما وقتی توسط حواسمان که شامل بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی میشود اتفاقی را در دنیا دریافت میکنیم، این دریافت با خاطرات و باورهای خودآگاه و ناخودآگاه ما آمیخته میشود و برای ما یک تجربه ایجاد میکند. تجربهای که به شکل یک تصویر در ذهن ما ثبت میشود. پسازآن تجربه هر بار که چیزی آن برند را به خاطر ما میآورد آن تصویر زنده میشود و ما دوباره آن تجربه را زندگی میکنیم؛ یعنی احساسمان دوباره به همان حالت بازمیگردد. میتوان تصویر را از جنس احساس (Feeling) دانست و تجربه کردن را از جنس هیجان (Emotion).
در برندینگ ما به نقاطی که این تجربه شکل میگیرد نقاط تماس | Touchpoints میگوییم؛ یعنی هرجایی که ما با حواس مخاطبمان سروکار داریم و او از ما دریافتی دارد.
ادامه این محتوا برای اعضای برندگاه در دسترس است
سلام دوست من، اگر عضو برندگاه نیستید میتوانید برای مشاهده این مطلب عضو سایت برندگاه شوید و به ۱۰ کلاس آموزش ویدیویی بوم و ۳۳ درس آموزشی + روش گامبه گام تکمیل بوم مدل برندسازی دیجیتال دسترسی داشته باشید.
1) برند Apple: حس احترام و ارزشمندی-2) برند Mercedes حس وقار و ثروتمندی-3) Coca cola حس خنکی.
اولین بار که گوشی آیفون خریدم جنسی از شیشه و فلز پرداخت شده داشت که یک حس احترام و توجه به مشتری رو در من به وجود آورد چون تا اون زمان اکثر گوشی های موجود در بازار با بدنه پلاستیکی تولید و عرضه می شد.